پروتئین یکی از مهم ترین مواد مغذی برای بدن می باشد . پروتئین ها در همه ی بخش های بدن یافت می شوند . از بافت های عضلانی گرفته تا آنزیم هایی که وظیفه هضم غذا را به عهده دارند . حتی در سلول های پوست و در خون یافت می شوند .
هنگامی که ما پروتئین را از طریق غذا مصرف می کنیم ، پروتئین شکسته می شود و به اجزای کوچک تری تبدیل می شود که آمینو اسید نام دارند . از 20 آمینو اسیدی که ما با مصرف غذا بدست می آوریم ، 9 عدد از آن ها برای بدن ضروری می باشد.
★ آمینو اسید های ضروری عبارتند از :
✪ هیستیدین ( Histidine )
✪ ایزولوسین ( Isoleucine )
✪ لوسین ( Leucine )
✪ والین ( Valine )
✪ لیسین ( Lysine )
✪ متیونین ( Methionine )
✪ فنیل آلانین ( Phenylalanine )
✪ ترئونین ( Threonine )
✪ تریپتوفان ( Tryptophan )
★ آمینو اسید های غیر ضروری عبارتند از :
✪ آلانین ( Alanine )
✪ آرژنین ( Arginine )
✪ آسپاراژین ( Asparagine )
✪ آسپارتیک اسید ( Aspartic Acid )
✪ سیستئین ( Cysteine )
✪ اسید گلوتامیک ( Glutamic Acid )
✪ گلوتامین ( Glutamine )
✪ گلیسین ( Glycine )
✪ پرولین ( Proline )
✪ سرین ( Serine )
✪ تیروزین ( Tyrosine )
آمینو اسید های ضروری باید از طریق غذا تهیه شوند . 11 آمینو اسید دیگر در بدن تولید می شوند که آمینو اسید های ضروری تلقی نمی شوند . اگر حتی یکی از 9 آمینو اسید ضروری ( آن هایی که بدن نمی تواند بسازد ) ، جذب نشود ، به شکسته شدن پروتئین های بدن منجر می شود ( برای مثال عضلات ! ) ، تا آمینو اسیدی مورد نیاز را بدست آورد .